Tunina lazanja po mehiško

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Kdo bi si mislil, da sta tuna in lazanja tako popoln par?
Le kaj storiti, ko ti želodec kruli za sočno lazanjo, srce pa bije za slastno tuno z zelenjavo Delamaris Tuna Mexicana? Ni druge, kot da skleneš okusen kompromis in si spečeš bogato in hrustljavo zapečeno lazanjo, ki se ponaša z drznim in pikantno mehiškim okusom po tuni. Zaradi hitre in enostavne priprave je ta lazanja kot nalašč za kosilo ali večerjo v delovnem tednu.

Radosti

Sestavine:

  • Bešamel: 
  • 700 ml mleka
  • 50 g moke
  • 50 g masla
  • sol
  • poper
  • Sol
  • Poper 
  • muškatni orešček
  • Tunin nadev:
  • 4 x Delamaris Tuna Mexicana
  • 250 g paradižnikovih koščkov
  • 100 g kuhane koruze
  • 100 g rdečega fižola
  • sol
  • poper
  • Lazanja:
  • 12 listov za lazanjo
  • 200 g gaude
  • 60 g trdega sira

Postopek

  • Bešamel:

    V kozici raztopimo maslo in na njemu popražimo moko. Zalijemo z mlekom in z metlico dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes. V kozico stresemo sol, poper in muškatni orešček. Bešamel mešamo z metlico toliko časa, dokler ne postane gost.

    Tunin nadev:

    Izvrstno in rahlo pikantno tuno z zelenjavo Tuna Mexicana izpod rok ribjih mojstrov Delamaris čmoknemo v posodo. Dodamo odcejeno kuhano koruzo, rdeč fižol in paradižnikove koščke. Solimo in popramo po okusu.

    Lazanja:

    Za temelje te slastne tunine lazanje dno pekača najprej premažemo s plastjo bešamela. Na bešamel položimo tri liste za lazanje. Naslednja plast je iz tuninega nadeva, ki mu sledi ribana gauda. Gradnjo nadaljujemo z listi za lazanjo, bešamelom, tuninim nadevom in sirom. Zadnja faza gradnje sestoji iz listov za lazanjo, bešamela, ribane gaude in obilice ribanega trdega sira. Lazanjo pečemo 40 minut pri 200 °C.

    Recept sta ustvarila: Midva kuhava



Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!