Vlogerja Midva kuhava delita z nami svoje spomine na Turistično pašteto. Pravita, da je to priročna nostalgija:
"Čeprav se časi nenehno spreminjajo, ostajajo nekatere stvari pomirjujoče enake. Že ko sva bila mula in pokovec (pa tudi že vrsto let prej), je med obvezno opremo na plaži zagotovo spadala Turistična pašteta legendarne tvrdke Delamaris. Čim se jo je pričelo mazati na bel kruh, se je vkup zbobnala družina z vseh strani Simonovega zaliva. Turistično paštetanje po plažah še vedno ostaja nacionalni šport, le da je tokrat dobilo modernejši pridih v obliki priročnih in sočnih štrukeljčkov. Prikupni zrolančki pa ne spadajo le na plažo, temveč te na dolge poletne dni z bogatim okusom spominjajo skozi celo leto."
Sestavine
2 x 95 g
Turistična pašteta
360 g
moke
160 ml
vode
2 žlici
olivnega olja
1 večka
suhega kvasa
1 žlička
soli
1
jajce
1 žlica
mleka
sezam
Postopek po korakih
Moko, vodo, mleko, oljčno olje, kvas in sol damo v skledo ter mešamo in gnetemo 7 minut. Posodo s testom pokrijemo z mokro krpo in za 1 uro postavimo na toplo. Testo enakomerno razvaljajmo do tankega. Pograbimo legendarno Turistično pašteto in jo premažemo po testu. Testo zvijemo v dolgo kačo, ki jo narežemo na 2-3 cm debele rezine. Jajce in žlico mleka dobro premešamo, nato pa z zmesjo premažemo narezane štruklje. Potresemo jih s sezamom. Pečico segrejemo na 200 °C in vanjo za 15-20 minut postavimo pekač s štruklji.
Zahtevnost
Čas
40 min
V receptu smo uporabili
TURISTIČNA PAŠTETAclassic
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Ste že opazili ribe za v hribe? Delamaris v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije pristopa k novemu projektu »Ribe za v hribe«. Skupaj spodbujamo razpršen obisk slovenskih gora, tudi v kraje, ki so manj poznani. Pripravili smo tudi številne ideje in nasvete, ki bodo v pomoč vsem ljubiteljem planin.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
🤓𝗕𝘂𝗹𝗴𝘂𝗿 je zdravo dietno živilo. Je okusen in 𝗯𝗼𝗴𝗮𝘁 𝘃𝗶𝗿 𝗯𝗲𝗹𝗷𝗮𝗸𝗼𝘃𝗶𝗻, mineralov (mangan, cink, železo, kalij), vitaminov B-kompleksa in vlaknin, zaradi česar zelo dobro vpliva na prebavo. 🥰 Priporoča se tudi pri diabetesu in kardiovaskularnih boleznih. ❤️
👉Poleg lososa je bulgur glavna sestavina 𝗿𝗶𝗯𝗷𝗲 𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗩𝗶𝘁𝗮𝗹. 🥗
[SLOVENCI POJEMO PREMALO ZELENJAVE IN RIB]
Nove smernice navajajo, da bi moral človek pojesti vsaj 1 kg zelenjave na dan. 🥦 Slovenci za temi trendi močno zaostajamo. 🫢
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Hribji izlet: Kojnik
👉Med ribami, ki so bogate z omega3 maščobnimi kislinami še posebej izstopa atlantska skuša, ta je glavna sestavina izdelkov #Delamaris. 🐟Skuše uporabljamo pri izdelkih ribe z zelenjavo, filetih skuše in turistični pašteti. 🤩
💡Dobro vedeti : 100g skuše vsebuje več kot 1.000mg omega-3 maščobnih kislin, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem.