Sestavine
2 x 90 g
Sardine pikant
40g
majoneze
grobo mleti poper, sol
peteršilj ali drobnjak
limonina lupinica
2
rumenjaka
olivno olje od filetov
10g
ribanega sira
Postopek po korakih
Drobnjak ali peteršilj sesekljamo in ga dodamo zdrobljenim filetom sardin.
Limonino lupino naribamo in jo dodamo umešanim rumenjakom ter naribamo sir. Toast kruh (4 kose) opečemo in obložimo z zdrobljenimi sardininimi fileti katerim smo primešali rumenjaka in sir.
Kruhke nato še zapečemo v pečici.
Zahtevnost
Čas
25 min
V receptu smo uporabili
SARDINEPIKANT
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Ste že opazili ribe za v hribe? Delamaris v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije pristopa k novemu projektu »Ribe za v hribe«. Skupaj spodbujamo razpršen obisk slovenskih gora, tudi v kraje, ki so manj poznani. Pripravili smo tudi številne ideje in nasvete, ki bodo v pomoč vsem ljubiteljem planin.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
🤓𝗕𝘂𝗹𝗴𝘂𝗿 je zdravo dietno živilo. Je okusen in 𝗯𝗼𝗴𝗮𝘁 𝘃𝗶𝗿 𝗯𝗲𝗹𝗷𝗮𝗸𝗼𝘃𝗶𝗻, mineralov (mangan, cink, železo, kalij), vitaminov B-kompleksa in vlaknin, zaradi česar zelo dobro vpliva na prebavo. 🥰 Priporoča se tudi pri diabetesu in kardiovaskularnih boleznih. ❤️
👉Poleg lososa je bulgur glavna sestavina 𝗿𝗶𝗯𝗷𝗲 𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗩𝗶𝘁𝗮𝗹. 🥗
[SLOVENCI POJEMO PREMALO ZELENJAVE IN RIB]
Nove smernice navajajo, da bi moral človek pojesti vsaj 1 kg zelenjave na dan. 🥦 Slovenci za temi trendi močno zaostajamo. 🫢
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Hribji izlet: Kojnik
👉Med ribami, ki so bogate z omega3 maščobnimi kislinami še posebej izstopa atlantska skuša, ta je glavna sestavina izdelkov #Delamaris. 🐟Skuše uporabljamo pri izdelkih ribe z zelenjavo, filetih skuše in turistični pašteti. 🤩
💡Dobro vedeti : 100g skuše vsebuje več kot 1.000mg omega-3 maščobnih kislin, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem.