VIDEO: Tunin vro­či sendvič

Ko naletiš na vrhunsko tuno, kot je Delamaris Tuna Steak, jo je potrebno vključiti v jed, kjer zasije. V družbi paradižnika in kislih kumaric se tuna počuti kot v domačem zalivu, ko pa vse skupaj zapakiramo v hrustljavo zapečen sendvič z obilico stopljenega sira, je nasmešek na obrazu zagotovljen.

Sestavine

Tunin nadev

2 x 80 g

Tuna Steak

3

majhne kisle kumarice

1

šalotka

1

majhen paradižnik

2 žlici

majoneze

2 žlici

nasekljanega peteršilja

70 g

naribane mocarele

50 g

provolone sira

sol, poper

Ostalo

4 kosi

kruha

1 žlica

masla

Postopek po korakih

Priprava nadeva: Kisle kumarice, paradižnik in šalotko nasekljamo na mini kocke. Nasekljano zelenjavo zmešamo z majonezo, mocarelo in nasekljanim peteršiljem. Dodamo zvezdo sendviča, izvrsten Delamaris tuna steak! Solimo in popramo po okusu.

Vroči sendvič: Kos kruha namažemo z maslom in ga postavimo v pekač z masleno stranjo navzdol. Po njemu razporedimo polovico nadeva, povsem do roba. Provolone narežemo na tanke rezine in ga razporedimo po nadevu. Pograbimo še en kos kruha, ga premažemo z maslom in ga postavimo na vrh sendviča z masleno stranjo navzgor. Postopek ponovimo še za drug sendvič. Pečico segrejemo na 200 °C in v njej za 7-10 minut pečemo sendviča. V kolikor želimo ekstra hrustljav kruhek, zadnji dve minuti vklopimo žar funkcijo.

Recept sta ustvarila: Midva kuhava

Zahtevnost

Čas

30 min

V receptu smo uporabili

TUNA STEAKV oljčnem olju

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!