Ko naletiš na vrhunsko tuno, kot je Delamaris Tuna Steak, jo je potrebno vključiti v jed, kjer zasije. V družbi paradižnika in kislih kumaric se tuna počuti kot v domačem zalivu, ko pa vse skupaj zapakiramo v hrustljavo zapečen sendvič z obilico stopljenega sira, je nasmešek na obrazu zagotovljen.
Sestavine
Tunin nadev
2 x 80 g
Tuna Steak
3
majhne kisle kumarice
1
šalotka
1
majhen paradižnik
2 žlici
majoneze
2 žlici
nasekljanega peteršilja
70 g
naribane mocarele
50 g
provolone sira
sol, poper
Ostalo
4 kosi
kruha
1 žlica
masla
Postopek po korakih
Priprava nadeva: Kisle kumarice, paradižnik in šalotko nasekljamo na mini kocke. Nasekljano zelenjavo zmešamo z majonezo, mocarelo in nasekljanim peteršiljem. Dodamo zvezdo sendviča, izvrsten Delamaris tuna steak! Solimo in popramo po okusu.
Vroči sendvič: Kos kruha namažemo z maslom in ga postavimo v pekač z masleno stranjo navzdol. Po njemu razporedimo polovico nadeva, povsem do roba. Provolone narežemo na tanke rezine in ga razporedimo po nadevu. Pograbimo še en kos kruha, ga premažemo z maslom in ga postavimo na vrh sendviča z masleno stranjo navzgor. Postopek ponovimo še za drug sendvič. Pečico segrejemo na 200 °C in v njej za 7-10 minut pečemo sendviča. V kolikor želimo ekstra hrustljav kruhek, zadnji dve minuti vklopimo žar funkcijo.
Recept sta ustvarila: Midva kuhava
Zahtevnost
Čas
30 min
V receptu smo uporabili
TUNA STEAKV oljčnem olju
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Ste že opazili ribe za v hribe? Delamaris v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije pristopa k novemu projektu »Ribe za v hribe«. Skupaj spodbujamo razpršen obisk slovenskih gora, tudi v kraje, ki so manj poznani. Pripravili smo tudi številne ideje in nasvete, ki bodo v pomoč vsem ljubiteljem planin.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
🤓𝗕𝘂𝗹𝗴𝘂𝗿 je zdravo dietno živilo. Je okusen in 𝗯𝗼𝗴𝗮𝘁 𝘃𝗶𝗿 𝗯𝗲𝗹𝗷𝗮𝗸𝗼𝘃𝗶𝗻, mineralov (mangan, cink, železo, kalij), vitaminov B-kompleksa in vlaknin, zaradi česar zelo dobro vpliva na prebavo. 🥰 Priporoča se tudi pri diabetesu in kardiovaskularnih boleznih. ❤️
👉Poleg lososa je bulgur glavna sestavina 𝗿𝗶𝗯𝗷𝗲 𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗩𝗶𝘁𝗮𝗹. 🥗
[SLOVENCI POJEMO PREMALO ZELENJAVE IN RIB]
Nove smernice navajajo, da bi moral človek pojesti vsaj 1 kg zelenjave na dan. 🥦 Slovenci za temi trendi močno zaostajamo. 🫢
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Hribji izlet: Kojnik
👉Med ribami, ki so bogate z omega3 maščobnimi kislinami še posebej izstopa atlantska skuša, ta je glavna sestavina izdelkov #Delamaris. 🐟Skuše uporabljamo pri izdelkih ribe z zelenjavo, filetih skuše in turistični pašteti. 🤩
💡Dobro vedeti : 100g skuše vsebuje več kot 1.000mg omega-3 maščobnih kislin, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem.