Odličen recept, ki smo ga pripravili v sodelovanju z 220 stopinj poševno.
Sestavine
Sestavine za 6 večjih polpetov:
1 konzerva
Delamaris fileti skuše mediteran
1 konzerva
Delamaris skuša pikant
240 g
kuhanega belega fižola
4-6 žlic
ovsenih kosmičev
2 žlici
drobtin
2 žlici
parmezana
2
jajci
sol
poper
Sestavine za omako:
1/2 lončka
jogurta
1 žlica
majoneze
1 žlica
olivnega olja
1
kisla kumarica
1/2 žličke
suhega (ali 1 žlička svežega) koperca
malo soka limone
sol
poper
Ostale sestavine:
3 žlici
drobtin
1 žlica
parmezana
olje za peko
solata
6
bombetk
Postopek po korakih
Fižol z vilico pretlačimo, dodamo fileje skuše (olje prej odcedimo), ki jo raztrgamo z vilico, nato pa dodamo še vse preostale sestavine za polpete.
Maso dobro premešamo ter jo pustimo stati približno 1 uro, da se kosmiči napihnejo in masa stisne.
V kolikor nam primanjkuje časa, lahko maso pripravimo večer prej in jo shranimo v hladilniku.
Oblikujemo polpete. Najlažje gre z rahlo vlažnimi rokami. Po želji polpete še povaljamo v mešanici drobtin in parmezana.
Polpete spečemo na malo maščobe. Pečemo jih približno 2 minuti na vsaki strani oz. da lepo pozlatijo.
Kumarico na drobno narežemo. Preostale sestavine za omako z metlico dobro premešamo, nato pa v omako dodamo še kumarico.
Bombetke prerežemo in jih nežno popečemo na malo maščobe. Sestavimo burger.
Zahtevnost
Čas
60 min
V receptu smo uporabili
FILETI SKUŠEMEDITERAN
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Ste že opazili ribe za v hribe? Delamaris v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije pristopa k novemu projektu »Ribe za v hribe«. Skupaj spodbujamo razpršen obisk slovenskih gora, tudi v kraje, ki so manj poznani. Pripravili smo tudi številne ideje in nasvete, ki bodo v pomoč vsem ljubiteljem planin.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
🤓𝗕𝘂𝗹𝗴𝘂𝗿 je zdravo dietno živilo. Je okusen in 𝗯𝗼𝗴𝗮𝘁 𝘃𝗶𝗿 𝗯𝗲𝗹𝗷𝗮𝗸𝗼𝘃𝗶𝗻, mineralov (mangan, cink, železo, kalij), vitaminov B-kompleksa in vlaknin, zaradi česar zelo dobro vpliva na prebavo. 🥰 Priporoča se tudi pri diabetesu in kardiovaskularnih boleznih. ❤️
👉Poleg lososa je bulgur glavna sestavina 𝗿𝗶𝗯𝗷𝗲 𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗩𝗶𝘁𝗮𝗹. 🥗
[SLOVENCI POJEMO PREMALO ZELENJAVE IN RIB]
Nove smernice navajajo, da bi moral človek pojesti vsaj 1 kg zelenjave na dan. 🥦 Slovenci za temi trendi močno zaostajamo. 🫢
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Hribji izlet: Kojnik
👉Med ribami, ki so bogate z omega3 maščobnimi kislinami še posebej izstopa atlantska skuša, ta je glavna sestavina izdelkov #Delamaris. 🐟Skuše uporabljamo pri izdelkih ribe z zelenjavo, filetih skuše in turistični pašteti. 🤩
💡Dobro vedeti : 100g skuše vsebuje več kot 1.000mg omega-3 maščobnih kislin, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem.