Sestavine
Paprike
3 x 125 g
Skuša Izola Brand
5-7
paprik
100 g
riža
1
čebula
1
korenček
1
majhna bučka
1 žlička
česna v prahu
1 žlička
sladke rdeče paprike
1
jajce
200 ml
vode
olivno olje
Paradižnikova omaka
500 g
pasiranega paradižnika
200 ml
vode
1 žlička
sladkorja
1 žlica
moke
Postopek po korakih
Nadev: Na dveh žlicah oljčnega olja prepraži nasekljano čebulo, da postekleni. Tako bučko kot korenček nareži na kocke in stresi v ponev. Soli in popraj po okusu, nato pa v ponev stresi še česen v prahu in sladko rdečo papriko. Dobro premešaj in praži 3 minute, nato v ponev stresi riž. Ko se še riž konkretno premeša z zelenjavo, je čas, da nastopi zvezda dneva - legendarna skuša z zelenjavo Izola Brand. V ponev je daj tri konzerve. Premešaj in dolij 200 ml vode. Pusti, da zdaj vsebina ponve brbota 10 minut, da se riž napol skuha. Ponev odstavi in počakaj, da se ohladi, nakar v nadev primešaš še eno jajce. Pograbi paprike in z nožkom izreži luknjo okoli peclja. Iz paprik odstrani semena. Vsako papriko nadevaj približno do tričetrt, nato pa jo začepi z izrezanim pokrovčkom. Paprike razporedi po ognjevarni posodi s pokrovom.
Paradižnikova omaka: Dve žlici olja segrej in na njemu popraži moko, da rahlo porjavi. Dodaj pasiran paradižnik, sladkor, sol, poper, lovorjev list in vodo. Kuhaj, dokler se omaka ne zgosti, vmes pa večkrat premešaj. Dobljeno omako zlij v posodo s paprikami in jo odkrito postavi v pečico. Paprike kuhaj v pokriti posodi 45 minut pri 220 °C, nato pa še odkrite 15 minut pri 200 °C.
Zaradi priročnosti in odličnega okusa se bodo te polnjene paprike zagotovo kmalu spet znašle v tvoji pečici.
Recept sta ustvarila: Midva kuhava
Zahtevnost
Čas
90 min
V receptu smo uporabili
IZOLA BRANDSkuša z zelenjavo
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Ste že opazili ribe za v hribe? Delamaris v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije pristopa k novemu projektu »Ribe za v hribe«. Skupaj spodbujamo razpršen obisk slovenskih gora, tudi v kraje, ki so manj poznani. Pripravili smo tudi številne ideje in nasvete, ki bodo v pomoč vsem ljubiteljem planin.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
🤓𝗕𝘂𝗹𝗴𝘂𝗿 je zdravo dietno živilo. Je okusen in 𝗯𝗼𝗴𝗮𝘁 𝘃𝗶𝗿 𝗯𝗲𝗹𝗷𝗮𝗸𝗼𝘃𝗶𝗻, mineralov (mangan, cink, železo, kalij), vitaminov B-kompleksa in vlaknin, zaradi česar zelo dobro vpliva na prebavo. 🥰 Priporoča se tudi pri diabetesu in kardiovaskularnih boleznih. ❤️
👉Poleg lososa je bulgur glavna sestavina 𝗿𝗶𝗯𝗷𝗲 𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗩𝗶𝘁𝗮𝗹. 🥗
[SLOVENCI POJEMO PREMALO ZELENJAVE IN RIB]
Nove smernice navajajo, da bi moral človek pojesti vsaj 1 kg zelenjave na dan. 🥦 Slovenci za temi trendi močno zaostajamo. 🫢
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Hribji izlet: Kojnik
👉Med ribami, ki so bogate z omega3 maščobnimi kislinami še posebej izstopa atlantska skuša, ta je glavna sestavina izdelkov #Delamaris. 🐟Skuše uporabljamo pri izdelkih ribe z zelenjavo, filetih skuše in turistični pašteti. 🤩
💡Dobro vedeti : 100g skuše vsebuje več kot 1.000mg omega-3 maščobnih kislin, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem.