Sestavine
2 x 125 g
Skuša Weekend
1
večji paradižnik
3
večji krompirji
1 velika žlica
paradižnikovega koncentrata
1
večja mlada čebula
3 stroki
česna
1
korenj
1
por
7
vejic peteršilja
1,5 dcl
belega vina
1
limona
3 l
vode
3 žličke
soli
1 žlička
črnega popra
1 žlička
kopra
1
lovorjev list
1,5 žlica
olivnega olja
Postopek po korakih
Temeljito operemo in osušimo zelenjavo (paradižnik, korenček, krompir, por …).
Paradižnik zrežemo na koščke, krompir na manjše kocke, sesekljamo česen, čebulo in peteršilj. Korenček in por zrežemo na kolobarje, korenček na tanjše, por na malo debelejše. Limono ožamemo.
V lonec kanemo žlico olja in nanj takoj stresemo čebulo ter korenček. Kanemo malo belega vina. Dodamo paradižnik, por in lovorov list. Dodamo ribo in rahlo prepražimo. Dodamo česen, da zadiši, nato zalijemo z vodo in pokrijemo. Kuhamo približno 40 minut na zmernem ognju.
Med kuho juho večkrat premešamo in dodamo sol, poper, limonin sok, vino ter paradižnikov koncentrat in Koper. Malo pred koncem pa še peteršilj in pločevinki Weekend. Kuhamo še 5 minut in odmaknemo iz ognja.
Zahtevnost
Čas
30 min
V receptu smo uporabili
SKUŠA WEEKENDV paradižnikovi omaki
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Ste že opazili ribe za v hribe? Delamaris v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije pristopa k novemu projektu »Ribe za v hribe«. Skupaj spodbujamo razpršen obisk slovenskih gora, tudi v kraje, ki so manj poznani. Pripravili smo tudi številne ideje in nasvete, ki bodo v pomoč vsem ljubiteljem planin.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
🤓𝗕𝘂𝗹𝗴𝘂𝗿 je zdravo dietno živilo. Je okusen in 𝗯𝗼𝗴𝗮𝘁 𝘃𝗶𝗿 𝗯𝗲𝗹𝗷𝗮𝗸𝗼𝘃𝗶𝗻, mineralov (mangan, cink, železo, kalij), vitaminov B-kompleksa in vlaknin, zaradi česar zelo dobro vpliva na prebavo. 🥰 Priporoča se tudi pri diabetesu in kardiovaskularnih boleznih. ❤️
👉Poleg lososa je bulgur glavna sestavina 𝗿𝗶𝗯𝗷𝗲 𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗩𝗶𝘁𝗮𝗹. 🥗
[SLOVENCI POJEMO PREMALO ZELENJAVE IN RIB]
Nove smernice navajajo, da bi moral človek pojesti vsaj 1 kg zelenjave na dan. 🥦 Slovenci za temi trendi močno zaostajamo. 🫢
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Hribji izlet: Kojnik
👉Med ribami, ki so bogate z omega3 maščobnimi kislinami še posebej izstopa atlantska skuša, ta je glavna sestavina izdelkov #Delamaris. 🐟Skuše uporabljamo pri izdelkih ribe z zelenjavo, filetih skuše in turistični pašteti. 🤩
💡Dobro vedeti : 100g skuše vsebuje več kot 1.000mg omega-3 maščobnih kislin, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem.