Sestavine
Testo
1/2
skodelice surove kvinoje
1 žlica
ovsenih kosmičev
1 žlica
indijskega tropotca (psyllium husk)
1/2 vrečke
vinskega kamna (ali pecilnega praška)
1 žlica
olja
sol, poper
Nadev
2 x 80 g
Tuna Steak
1 skodelica
paradižnikove mezge
češnjevi paradižniki
1 pest
sveže rukola
mocarela
kapre
balzamični kis
Postopek po korakih
Za pripravo testa najprej v osoljeni vreli vodi skuhamo kvinojo, jo odcedimo in popolnoma ohladimo. Nato zmešamo s preostalimi sestavinami in jo postavimo v hladilnik vsaj za 15 minut, da se sestavine povežejo in nabreknejo. Pečemo 20 minut na peki papirju na 200°C.
Medtem, ko se maša hladi v hladilniku, pripravimo sestavine za nadev. Češnjev paradižnik narežemo na četrtine. Paradižnikovo mezgo izdatno začinimo z origanom in baziliko. Ko je testo pečeno do ¾, vzamemo iz pečice in ga premažemo s paradižnikovo mezgo ter obdamo s češnjevimi paradižniki, listi sveže špinače, naribanim sirom, kaprami in Tuna Steak Delamaris, ki poskrbi za nepogrešljive beljakovine in Omega 3 maščobne kisline. Po želji lahko pokapamo še z balzamičnim kisom.
Testo z oblogo pečemo na 180°C še nadaljnjih 10 minut.
Zahtevnost
Čas
60 min
V receptu smo uporabili
TUNA STEAKV oljčnem olju
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Ste že opazili ribe za v hribe? Delamaris v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije pristopa k novemu projektu »Ribe za v hribe«. Skupaj spodbujamo razpršen obisk slovenskih gora, tudi v kraje, ki so manj poznani. Pripravili smo tudi številne ideje in nasvete, ki bodo v pomoč vsem ljubiteljem planin.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
🤓𝗕𝘂𝗹𝗴𝘂𝗿 je zdravo dietno živilo. Je okusen in 𝗯𝗼𝗴𝗮𝘁 𝘃𝗶𝗿 𝗯𝗲𝗹𝗷𝗮𝗸𝗼𝘃𝗶𝗻, mineralov (mangan, cink, železo, kalij), vitaminov B-kompleksa in vlaknin, zaradi česar zelo dobro vpliva na prebavo. 🥰 Priporoča se tudi pri diabetesu in kardiovaskularnih boleznih. ❤️
👉Poleg lososa je bulgur glavna sestavina 𝗿𝗶𝗯𝗷𝗲 𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗩𝗶𝘁𝗮𝗹. 🥗
[SLOVENCI POJEMO PREMALO ZELENJAVE IN RIB]
Nove smernice navajajo, da bi moral človek pojesti vsaj 1 kg zelenjave na dan. 🥦 Slovenci za temi trendi močno zaostajamo. 🫢
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Hribji izlet: Kojnik
👉Med ribami, ki so bogate z omega3 maščobnimi kislinami še posebej izstopa atlantska skuša, ta je glavna sestavina izdelkov #Delamaris. 🐟Skuše uporabljamo pri izdelkih ribe z zelenjavo, filetih skuše in turistični pašteti. 🤩
💡Dobro vedeti : 100g skuše vsebuje več kot 1.000mg omega-3 maščobnih kislin, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem.