Zdra­va kvi­no­ji­na pizza

Sestavine

Testo

1/2

skodelice surove kvinoje

1 žlica

ovsenih kosmičev

1 žlica

indijskega tropotca (psyllium husk)

1/2 vrečke

vinskega kamna (ali pecilnega praška)

1 žlica

olja

sol, poper

Nadev

2 x 80 g

Tuna Steak

1 skodelica

paradižnikove mezge

češnjevi paradižniki

1 pest

sveže rukola

mocarela

kapre

balzamični kis

Postopek po korakih

Za pripravo testa najprej v osoljeni vreli vodi skuhamo kvinojo, jo odcedimo in popolnoma ohladimo. Nato zmešamo s preostalimi sestavinami in jo postavimo v hladilnik vsaj za 15 minut, da se sestavine povežejo in nabreknejo. Pečemo 20 minut na peki papirju na 200°C.

Medtem, ko se maša hladi v hladilniku, pripravimo sestavine za nadev. Češnjev paradižnik narežemo na četrtine. Paradižnikovo mezgo izdatno začinimo z origanom in baziliko. Ko je testo pečeno do ¾, vzamemo iz pečice in ga premažemo s paradižnikovo mezgo ter obdamo s češnjevimi paradižniki, listi sveže špinače, naribanim sirom, kaprami in Tuna Steak Delamaris, ki poskrbi za nepogrešljive beljakovine in Omega 3 maščobne kisline. Po želji lahko pokapamo še z balzamičnim kisom.

Testo z oblogo pečemo na 180°C še nadaljnjih 10 minut.

Zahtevnost

Čas

60 min

V receptu smo uporabili

TUNA STEAKV oljčnem olju

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!