Recept je nastal v sodelovanju s tovarno olja Gea d.o.o.
Sestavine
zelena solata
1
strok česna
2
korenja
2
Tuna Steak Delamaris
pest neslanih arašidov
sir
Gea Štajersko prekmursko bučno olje
Postopek po korakih
Zeleno solato najprej operemo in jo narežemo v večjo skledo. Solati dodamo tudi na drobno narezan česen ter olupljen in na kolobarje narezan korenje. Naknadno dodamo še Tunin steak, pest neslanih arašidov, Gea Bio bučna semena in na kocke narezan sir. Solato lahko začinimo z Gea Štajersko prekmurskim bučnim oljem, kisom ali limoninim sokom, soljo ter poprom.
NASVET: Tuna Steak lahko uporabimo večkrat v kulinariki, saj ima naravno visoko vsebnost omega 3 ter je odličnega okusa, zato se prilega številnim jedem. Medtem, ko ostali proizvajalci uporabljajo tuno črtastega tuna vrste Katsuwonus palamis, je v edinem slovenskem izdelku Thunnes Albacares - rumenoplavuti tun, ki je visoke kakovosti. Cenjen je tudi zaradi odličnih senzoričnih lastnosti.
ALI STE VEDELI: Prav zaradi aromatičnega okusa in vonja je bučno olje eden izmed nepogrešljivih sestavin v kulinariki. Uporabljamo ga lahko tako za predjedi kot sladice. Najpogosteje pa ga zasledimo kot preliv za številne solate. Po priporočilu Gea d.o.o. je potrebno bučno olje shranjevati v zaprti steklenici v temnem in hladnem prostoru.
Zahtevnost
Čas
10 min
V receptu smo uporabili
TUNA STEAKV oljčnem olju
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Ste že opazili ribe za v hribe? Delamaris v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije pristopa k novemu projektu »Ribe za v hribe«. Skupaj spodbujamo razpršen obisk slovenskih gora, tudi v kraje, ki so manj poznani. Pripravili smo tudi številne ideje in nasvete, ki bodo v pomoč vsem ljubiteljem planin.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
🤓𝗕𝘂𝗹𝗴𝘂𝗿 je zdravo dietno živilo. Je okusen in 𝗯𝗼𝗴𝗮𝘁 𝘃𝗶𝗿 𝗯𝗲𝗹𝗷𝗮𝗸𝗼𝘃𝗶𝗻, mineralov (mangan, cink, železo, kalij), vitaminov B-kompleksa in vlaknin, zaradi česar zelo dobro vpliva na prebavo. 🥰 Priporoča se tudi pri diabetesu in kardiovaskularnih boleznih. ❤️
👉Poleg lososa je bulgur glavna sestavina 𝗿𝗶𝗯𝗷𝗲 𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗩𝗶𝘁𝗮𝗹. 🥗
[SLOVENCI POJEMO PREMALO ZELENJAVE IN RIB]
Nove smernice navajajo, da bi moral človek pojesti vsaj 1 kg zelenjave na dan. 🥦 Slovenci za temi trendi močno zaostajamo. 🫢
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Hribji izlet: Kojnik
👉Med ribami, ki so bogate z omega3 maščobnimi kislinami še posebej izstopa atlantska skuša, ta je glavna sestavina izdelkov #Delamaris. 🐟Skuše uporabljamo pri izdelkih ribe z zelenjavo, filetih skuše in turistični pašteti. 🤩
💡Dobro vedeti : 100g skuše vsebuje več kot 1.000mg omega-3 maščobnih kislin, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem.