Tuni­na solata

Recept je nastal v sodelovanju s tovarno olja Gea d.o.o.

Sestavine

zelena solata

1

strok česna

2

korenja

2

Tuna Steak Delamaris

pest neslanih arašidov

sir

Gea Štajersko prekmursko bučno olje

Postopek po korakih

Zeleno solato najprej operemo in jo narežemo v večjo skledo. Solati dodamo tudi na drobno narezan česen ter olupljen in na kolobarje narezan korenje. Naknadno dodamo še Tunin steak, pest neslanih arašidov, Gea Bio bučna semena in na kocke narezan sir. Solato lahko začinimo z Gea Štajersko prekmurskim bučnim oljem, kisom ali limoninim sokom, soljo ter poprom.

NASVET: Tuna Steak lahko uporabimo večkrat v kulinariki, saj ima naravno visoko vsebnost omega 3 ter je odličnega okusa, zato se prilega številnim jedem. Medtem, ko ostali proizvajalci uporabljajo tuno črtastega tuna vrste Katsuwonus palamis, je v edinem slovenskem izdelku Thunnes Albacares - rumenoplavuti tun, ki je visoke kakovosti. Cenjen je tudi zaradi odličnih senzoričnih lastnosti.

ALI STE VEDELI: Prav zaradi aromatičnega okusa in vonja je bučno olje eden izmed nepogrešljivih sestavin v kulinariki. Uporabljamo ga lahko tako za predjedi kot sladice. Najpogosteje pa ga zasledimo kot preliv za številne solate. Po priporočilu Gea d.o.o. je potrebno bučno olje shranjevati v zaprti steklenici v temnem in hladnem prostoru.

Zahtevnost

Čas

10 min

V receptu smo uporabili

TUNA STEAKV oljčnem olju

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!