Proteinski ploščati kruhki v poletni verziji

Odličen recept, ki smo ga pripravili v sodelovanju z 220 stopinj poševno. Na voljo je tudi video recept.

Sestavine

Sestavine:

1

Skuša Pikant Delamaris

1

Fileti skuše Mediteran Delamaris

1

rola testa za pico

mini mocarela

zelenjava po izbiri

sezam

malo olivnega olja

Preliv:

olivno olje

česen

peteršilj

sol & poper

paradižnikova solata

Postopek po korakih

V jedi sem uporabila skušo pikant in filete skuše. Seveda pa lahko uporabite tudi tuno ali sardine. Poleg rib lahko dodate v kruhke ostanke različne zelenjave, sirov… Kar želite.

Testo za pico (lahko pripravite tudi svojega) razvijemo, ga razrežemo na kvadratke, obložimo z ribami, zelenjavo, sirom ter oblikujemo v kroglice. Testo tesno zapremo. Kroglice sploščimo. Bolj jih bomo sploščili, hitreje se bodo kruhki spekli.

Kruhke pečemo na nizkem ognju, dokler niso pečeni. Med peko jih pokrivamo s pokrovko.

Kruhke lahko spečemo tudi na žaru. Zunaj ali na električnem žaru.

Zahtevnost

Čas

30 min

V receptu smo uporabili

FILETI SKUŠEMEDITERAN

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!