Sestavine
Testo za žepke
200 g
gladke bele moke, tip 500
ščep
soli
1 čajna žlička
pecilnega praška
500 g
grškega jogurta
Nadev
2 x 80 g
Tunina pašteta premium
Postopek po korakih
V skledi premešamo vse sestavine za testo (moko, sol, pecilni prašek in jogurt) ter zgnetemo v prožno testo. Zmes razdelimo na tri enake dele (vsak del tehta približno 120g), nato pa vsak del oblikujemo v kroglo.
Testo pustimo počivati na delovni površini 5 - 10 minut, da postane prožno. Na ta način bomo krogle lažje razvaljali v željeno obliko.
Vsako kroglo razvaljamo v krog premera približno 20 cm in debeline 2 mm. Na spodnjo polovico kroga namažemo tunino pašteto Delamaris (pustimo 2 cm rob) čez pašteto pa položimo rezine mocarele. Rob namažemo z vodo, nato pa testo prepognemo, da dobimo obliko žepkov, oziroma polmesecev (obliko calzone pice), robove testa pa s prsti dobro stisnemo skupaj.
Ponev pristavimo na močan ogenj in vanjo položimo vsak žepek posebej. Pečemo 5 minut, nato žepek obrnemo in pečemo še 5 minut na drugi strani. Razrežemo na poljubne kose in postrežemo s poljubnimi siri (npr. brie, mocarela...), svežim sezonskim sadjem (npr. fige, marelice, grozdje), olivami, oreščki in suhimi brusnicami.
NAMIGI: Ta jed je odlična tudi kot prigrizek, kosilo za zraven, na primer v službo ali na izlet. Poleg plošče prigrizkov lahko postrežemo tudi razne omake, kot na primer tržaško omako. Namesto mocarele lahko uporabimo tudi kakšen drug sir, na primer edamec ali gaudo.
Recept je ustvaril: jernejkitchen.com
Zahtevnost
Čas
30 min
V receptu smo uporabili
TUNINA PAŠTETAPremium
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Ste že opazili ribe za v hribe? Delamaris v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije pristopa k novemu projektu »Ribe za v hribe«. Skupaj spodbujamo razpršen obisk slovenskih gora, tudi v kraje, ki so manj poznani. Pripravili smo tudi številne ideje in nasvete, ki bodo v pomoč vsem ljubiteljem planin.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
🤓𝗕𝘂𝗹𝗴𝘂𝗿 je zdravo dietno živilo. Je okusen in 𝗯𝗼𝗴𝗮𝘁 𝘃𝗶𝗿 𝗯𝗲𝗹𝗷𝗮𝗸𝗼𝘃𝗶𝗻, mineralov (mangan, cink, železo, kalij), vitaminov B-kompleksa in vlaknin, zaradi česar zelo dobro vpliva na prebavo. 🥰 Priporoča se tudi pri diabetesu in kardiovaskularnih boleznih. ❤️
👉Poleg lososa je bulgur glavna sestavina 𝗿𝗶𝗯𝗷𝗲 𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗩𝗶𝘁𝗮𝗹. 🥗
[SLOVENCI POJEMO PREMALO ZELENJAVE IN RIB]
Nove smernice navajajo, da bi moral človek pojesti vsaj 1 kg zelenjave na dan. 🥦 Slovenci za temi trendi močno zaostajamo. 🫢
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Hribji izlet: Kojnik
👉Med ribami, ki so bogate z omega3 maščobnimi kislinami še posebej izstopa atlantska skuša, ta je glavna sestavina izdelkov #Delamaris. 🐟Skuše uporabljamo pri izdelkih ribe z zelenjavo, filetih skuše in turistični pašteti. 🤩
💡Dobro vedeti : 100g skuše vsebuje več kot 1.000mg omega-3 maščobnih kislin, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem.