Testenine bodo slastno zadišale iz domače pečice, če sledimo receptu, ki ga je za Delamaris pripravil znani bloger Jernej Kitchen. Ob receptu dodaja tudi nasvet, naj omako uporabimo tudi kot nadev za lazanjo ali kanelone. Blitvo lahko zamenjamo z mlado špinačo, prav tako lahko mocarelo zamenjamo za kakšen drug mladi sir. Svetuje, naj ne kuhamo predolgo, da ostane skuša sočna in sveža, testenine pa naj skuhamo al dente, da se med peko ne razkuhajo.
Sestavine
2 žlici
olivnega olja
2 stroka
česna
1 vejica
rožmarina
400 g
sesekljanih paradižnikov
2 x 125 g
Skuša Weekend
1 žlička
soli
1 žlička
zmletega popra
70 g
blitve
350 g
kuhanih testenin
200 g
mocarele
2 žlici
drobtin
1 vejica
origana
Postopek po korakih
Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija.
Na kuhalnik pristavimo večjo ognjevarno ponev. V njej segrejemo oljčno olje, na katerem med mešanjem prepražimo tanke rezine dveh strokov česna ter vejico timijana.
Dodamo sesekljane paradižnike in rahlo pokuhamo, nato dodamo Weekend skušo ter blitvo. Začinimo s soljo in poprom, dobro premešamo in kuhamo še približno 2 minuti. Dodamo skuhane testenine, premešamo.
Po vrhu potrosimo koščke mocarele in drobtine. Postavimo v pečico in pečemo 15 minut na 220 stopinj Celzija oziroma tako dolgo, da je jed hrustljavo zapečena.
Posujemo s svežim origanom in postrežemo.
Zahtevnost
Čas
30 min
V receptu smo uporabili
SKUŠA WEEKENDV paradižnikovi omaki
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Ste že opazili ribe za v hribe? Delamaris v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije pristopa k novemu projektu »Ribe za v hribe«. Skupaj spodbujamo razpršen obisk slovenskih gora, tudi v kraje, ki so manj poznani. Pripravili smo tudi številne ideje in nasvete, ki bodo v pomoč vsem ljubiteljem planin.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
🤓𝗕𝘂𝗹𝗴𝘂𝗿 je zdravo dietno živilo. Je okusen in 𝗯𝗼𝗴𝗮𝘁 𝘃𝗶𝗿 𝗯𝗲𝗹𝗷𝗮𝗸𝗼𝘃𝗶𝗻, mineralov (mangan, cink, železo, kalij), vitaminov B-kompleksa in vlaknin, zaradi česar zelo dobro vpliva na prebavo. 🥰 Priporoča se tudi pri diabetesu in kardiovaskularnih boleznih. ❤️
👉Poleg lososa je bulgur glavna sestavina 𝗿𝗶𝗯𝗷𝗲 𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗩𝗶𝘁𝗮𝗹. 🥗
[SLOVENCI POJEMO PREMALO ZELENJAVE IN RIB]
Nove smernice navajajo, da bi moral človek pojesti vsaj 1 kg zelenjave na dan. 🥦 Slovenci za temi trendi močno zaostajamo. 🫢
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Hribji izlet: Kojnik
👉Med ribami, ki so bogate z omega3 maščobnimi kislinami še posebej izstopa atlantska skuša, ta je glavna sestavina izdelkov #Delamaris. 🐟Skuše uporabljamo pri izdelkih ribe z zelenjavo, filetih skuše in turistični pašteti. 🤩
💡Dobro vedeti : 100g skuše vsebuje več kot 1.000mg omega-3 maščobnih kislin, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem.