Sestavine
250 g
testa za pizzo
250 g
mozzarelle
2 x 80 g
Tuna Steak
200 g
češnjevega paradižnika
1/2
manjše čebule
4
črne olive
6 rezin
paprike (različnih barv)
čajna žlička
bazilike
čajna žlička
majarona
čajna žlička
origana
čajna žlička
olivnega olja
Postopek po korakih
Pečico segrejemo na 180°C. Pekač rahlo namažemo z oljem ali prekrijemo s papirjem za peko.
Testo razgrnemo (če je kupljeno) ali ga razvaljamo v velikosti pekača.
Na manjše kose zrežemo paradižnik, olive in čebulo. Sir narežemo na kocke.
Testo obložimo z narezano zelenjavo, sirom in tuno. Potresemo z zelišči in pečemo v pečici približno 20 minut.
Pizzo vzamemo iz pečice, še toplo razrežemo na manjše kose in postrežemo.
Zahtevnost
Čas
40 min
V receptu smo uporabili
TUNA STEAKV oljčnem olju
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Ste že opazili ribe za v hribe? Delamaris v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije pristopa k novemu projektu »Ribe za v hribe«. Skupaj spodbujamo razpršen obisk slovenskih gora, tudi v kraje, ki so manj poznani. Pripravili smo tudi številne ideje in nasvete, ki bodo v pomoč vsem ljubiteljem planin.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
🤓𝗕𝘂𝗹𝗴𝘂𝗿 je zdravo dietno živilo. Je okusen in 𝗯𝗼𝗴𝗮𝘁 𝘃𝗶𝗿 𝗯𝗲𝗹𝗷𝗮𝗸𝗼𝘃𝗶𝗻, mineralov (mangan, cink, železo, kalij), vitaminov B-kompleksa in vlaknin, zaradi česar zelo dobro vpliva na prebavo. 🥰 Priporoča se tudi pri diabetesu in kardiovaskularnih boleznih. ❤️
👉Poleg lososa je bulgur glavna sestavina 𝗿𝗶𝗯𝗷𝗲 𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗩𝗶𝘁𝗮𝗹. 🥗
[SLOVENCI POJEMO PREMALO ZELENJAVE IN RIB]
Nove smernice navajajo, da bi moral človek pojesti vsaj 1 kg zelenjave na dan. 🥦 Slovenci za temi trendi močno zaostajamo. 🫢
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Hribji izlet: Kojnik
👉Med ribami, ki so bogate z omega3 maščobnimi kislinami še posebej izstopa atlantska skuša, ta je glavna sestavina izdelkov #Delamaris. 🐟Skuše uporabljamo pri izdelkih ribe z zelenjavo, filetih skuše in turistični pašteti. 🤩
💡Dobro vedeti : 100g skuše vsebuje več kot 1.000mg omega-3 maščobnih kislin, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem.