VIDEO: Testenine iz enega lonca s skušo, rikoto in baziliko

Testenine iz ene same kastrole so okusna izbira za utrujen večer po dolgem dnevu, ko se nam ne ljubi pomivati cele gore posode. Podobno kot pri rižoti pa nenehno žokanje v posodo sprošča stres in nas pomiri.

Tudi pri sestavinah moramo gledati na lastno počutje in zdravje, zato v ta pisker skoči tudi izvrstna skuša Delamaris Weekend s kar sedmimi vrstami zelenjave in paradižnikovo omako. Skuša je naraven vir omega 3 in omega 6 maščobnih kislin. Da o mineralih in vitaminih sploh ne govoriva.

Iz tega lonca vejejo omamne arome in ko konča na mizi, ostane hitro prazen.

Sestavine

2 x 125 g

Skuša Weekend

700 ml

jušne osnove

300 g

testenin

2 žlici

rikote

2 žlici

olivnega olja

2 žlici

naribanega parmezana

3 žlice

nasekljane čebule

2 žlici

nasekljanih sušenih paradižnikov

1 skodelica

narezanih češnjevcev

2 žlički

nasekljanega česna

1 kos

narezan feferon

1 kos

na drobno narezani papriki

1

vejica sveže bazilike

parmezan

Postopek po korakih

Ponev pristavimo na srednji ogenj in vanjo zlijemo oljčno olje.

Ko se olje segreje, na njemu popražimo čebulo, da začne ob robovih rjaveti.

Dodamo nasekljane sušene paradižnike in česen ter pomešamo.

Ko česen zadiši, dodamo narezan feferon in papriko ter pražimo 1 minuto.

Zdaj v ponev skoči še odlična skuša z zelenjavo Delamaris Weekend.

Pražimo še žlice naribanega parmezana.

2 žlici rikote, nato zalijemo z jušno osnovo

Počakamo, da osnova zavre, nato vanjo stresemo testenine.

Med rednim mešanjem kuhamo pokrito 5 minut in odkrito približno 7 minut - skupaj naj se testenine kuhajo približno 2 minuti dlje, kot je navedeno na embalaži.

Ogenj zmanjšamo, v ponev pa stresemo nariban parmezan.

V testenine vmešamo najprej rikoto, nato pa še češnjevce.

Vse skupaj dobro premešamo, nato pa odstavimo.

Zahtevnost

Čas

30 min

V receptu smo uporabili

SKUŠA WEEKENDV paradižnikovi omaki

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!