Fileti skuše so gurmanska poslastica. Lahko jih uživamo samostojno, odlični pa so tudi postreženi s testeninami in drugimi prilogami za posebna kulinarična doživetja. V receptu smo uporabili Filete skuše Mediteran z mešanico ekstra deviškega in rastlinskega olja. Uporabimo lahko tudi Filete skuše z limono, ki jed še osveži.
Sestavine
2 x 125 G
Skuša Mediteran
1
steblo zelene
1
čebula
2 žlici
olivnega olja
2
stroka česna
2
sušena paradižnika
1
suhi čili
250 g
češnjevih paradižnikov
1
vejica sveže bazilike
400 g
sesekljanih paradižnikov
1 žlička
soli
50 g
zelenih oliv
Postopek po korakih
Na kuhalnik pristavimo večjo ponev. V njej segrejemo oljčno olje, na katerem med mešanjem prepražimo sesekljano čebulo, sesekljano steblo zelene, sesekljana stroka česna, sesekljan sušen paradižnik in sesekljan suhi čili.
Češnjev paradižnik očistimo, narežemo na četrtine ter dodamo v ponev k zelenjavi skupaj z vejico bazilike. Med rednim mešanjem kuhamo 5 minut.
Dodamo sesekljane paradižnike in rahlo pokuhamo, približno 10 minut, da se omaka zgosti. Redno premešamo in začinimo po okusu s soljo, dodamo še olive in premešamo.
Filete skuš razporedimo po omaki in jed odstavimo s kuhalnika. Posujemo s svežo baziliko in postrežemo s svežim kruhom.
NAMIGI: Jed se lahko postreže kot hladna ali topla predjed s svežim kruhom. Omako lahko uporabimo tudi kot preliv čez poljubne testenine. Mediteransko omako s skušami lahko postrežemo tudi kot zajtrk z ocvrto jajco. Omako lahko pripravimo tudi vnaprej in jo zamrznemo do enega meseca. Mediteransko omako segrejemo in postrežemo z ribo.
Zahtevnost
Čas
30 min
V receptu smo uporabili
SKUŠA MEDITERANAZ OLIVAMI IN KAPRAMI
Kaj smo pa skuhali? #delamaris
❓Ste že opazili ribe za v hribe? Delamaris v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije pristopa k novemu projektu »Ribe za v hribe«. Skupaj spodbujamo razpršen obisk slovenskih gora, tudi v kraje, ki so manj poznani. Pripravili smo tudi številne ideje in nasvete, ki bodo v pomoč vsem ljubiteljem planin.
7 nasvetov za varno pot v hribe poleti
🤓𝗕𝘂𝗹𝗴𝘂𝗿 je zdravo dietno živilo. Je okusen in 𝗯𝗼𝗴𝗮𝘁 𝘃𝗶𝗿 𝗯𝗲𝗹𝗷𝗮𝗸𝗼𝘃𝗶𝗻, mineralov (mangan, cink, železo, kalij), vitaminov B-kompleksa in vlaknin, zaradi česar zelo dobro vpliva na prebavo. 🥰 Priporoča se tudi pri diabetesu in kardiovaskularnih boleznih. ❤️
👉Poleg lososa je bulgur glavna sestavina 𝗿𝗶𝗯𝗷𝗲 𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗩𝗶𝘁𝗮𝗹. 🥗
[SLOVENCI POJEMO PREMALO ZELENJAVE IN RIB]
Nove smernice navajajo, da bi moral človek pojesti vsaj 1 kg zelenjave na dan. 🥦 Slovenci za temi trendi močno zaostajamo. 🫢
RIBJE SOLATE PRIPOROČAJO TUDI STROKOVNJAKI
Hribji izlet: Kojnik
👉Med ribami, ki so bogate z omega3 maščobnimi kislinami še posebej izstopa atlantska skuša, ta je glavna sestavina izdelkov #Delamaris. 🐟Skuše uporabljamo pri izdelkih ribe z zelenjavo, filetih skuše in turistični pašteti. 🤩
💡Dobro vedeti : 100g skuše vsebuje več kot 1.000mg omega-3 maščobnih kislin, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem.