Qui­che z zele­nja­vo in sardinami

Sestavine

200 g

moke

100 g

masla

1

rumenjak

40 ml

hladne vode

2 x 90 g

Sardine v sončničnem olju

2

jajci

50 ml

sladke smetane

80 g

naribanega sira

1

por

Postopek po korakih

Moko zmešamo s koščki masla in soljo, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo rumenjak in vodo ter zamesimo testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in damo v hladilnik za eno uro.

V skledi zmešamo jajca, smetano in sir. Por narežemo in prepražimo na olivnem olju. Ko se ohladi ga dodamo v skledo z jajci in premešamo.

Testo razvaljamo v krog in z njim obložimo pekač. Z vilico na več mestih preluknjamo dno testa, nato pa ga obložimo s peki papirjem na katerega nasujemo suh fižol, ki bo deloval kot obtežitev med peko. Na 180°c pečemo približno 15min, nato pa odstranimo peki papir s fižolom in vlijemo jajčni nadev. Na vrh zložimo še sardine, nato pa pečemo še cca pol ure, da se nadev strdi.

Zahtevnost

Čas

60 min

V receptu smo uporabili

SARDINE V SONČNIČNEM OLJU

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!