Pol­njen krom­pir s sku­šo Delamaris

Sestavine

1 kos

Fileti skuše Delamaris mediteran

1 kos

večji krompir

100g

grški jogurt

1 kos

rdeča paprika

1 žlica

pinjole

ščep

rdeča paprika v prahu

za podlago: hrustljava zelena solata

lahko dodamo tudi kuhano jajce

Postopek po korakih

Pripravimo preliv: manjša pest indijskih oreščkov, 1 žlica naribanega navadnega parmezana, ščep česna v prahu, malo limonovega soka, ščep soli, žlička rdeče paprike v prahu, ščep čilija - poljubno. Preliv ohladimo.

Krompir skuhamo do mehkega, kar v lupini. Rahlo ohladimo, prerežemo na pol in postavimo na krožnik - da bo krompir lepše stal, odrežemo spodaj rezino stran.

Zmešamo grški jogurt, rdečo papriko v prahu in obložimo krompir.

Nadevamo s skušo, nanjo položimo kuhano jajce (ali samo rumenjak), posujemo s pinjolami.

Pokapamo s prelivom iz indijskih oreščkov in parmezana.

Recept je nastal v sodelovanju z @boobeefoodee.

Zahtevnost

Čas

30-40 minut

V receptu smo uporabili

FILETI SKUŠEMEDITERAN

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!