Sre­br­na meda­lja ribjim sola­tam za GZS regij­sko inovacijo

14. junija 2023

Koprska in postojnska regionalna gospodarska zbornica sta v torek, 13. junij 2023 v Kulturnem domu Hrpelje podelili priznanja najboljšim inovacijam v Obalno-kraški in Primorsko-notranjski regiji za leto 2023. Cilj projekta je uveljavljanje inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva. Nagrajenih je bilo 14 inovacij. Delamaris je prejel odlično srebrno priznanje za inovacijo Ribjih solat.

Zakaj je inovacija edinstvena?

Predstavljamo edinstvene ribje solate, takšne, ki jih ne proizvaja še nihče: ribjo solato z orado, drugo z lososom ter tretjo tunino solato Tuno Active, narejeno za športnike. V Sloveniji in soseščini je potrošniku na voljo zgolj tunina solata, Delamaris z novo linijo ribjih solat prinaša večjo izbiro in boljšo ponudbo. Tunine solate Delamaris so redki proizvodi na trgu, ki imajo MSC certifikat za trajnostni ribolov, orada pa ASC za trajnostno gojenje

Z novo ponudbo ribjih solat omogočamo, da dobijo potrošniki širšo izbiro in zdrave opcije za prehrano. Slovenci namreč pojemo premalo zelenjave in rib, z novo ponudbo skrbimo za povečanje vnosa rib v jedilnik. 

Ribje solate proizvajamo iz visoko kakovostnih surovin. Pomembno je tudi dejstvo, da naše ribje solate predstavljajo naraven vir beljakovin. Vsebujejo tudi ogljikove hidrate, zato so samostojen in polnovreden obrok v vsaki situaciji dneva.

Prinašamo torej uživanje v odličnem in priročnem izdelku, narejenem po meri aktivnega posameznika. 

Na nivoju organizacije Delamaris ribje solate predstavljajo veliko prebojno inovacijo: poleg ribe in zelenjave prvič proizvajamo tudi izdelek z žitaricami. Ponudili smo večji obrok (večja gramatura), pomembna je tudi inovacija z vidika embalaže: uvedli smo novi format embalaže okrogla doza, ki se polni na novi liniji. 

Galerija slik: