PIV­KA (SKU­PI­NA PIV­KA – DELA­MA­RIS) JE PRE­JE­MNIK POSEB­NE­GA PRI­ZNA­NJA FINANC IN ZKŽP

8. junija 2023

PREJELI SMO POSEBNO PRIZNANJE ČASOPISA FINANC TER ZBORNICE KMETIJSKIH IN ŽIVILSKIH PODJETIJ!

Razpis za nagrajevanje podjetij organizira časnik Agrobiznis Finance. Z njim želi opozoriti na inovativnost in dobre prakse slovenske živilske industrije ter omogočiti, da jih spozna širša javnost, torej kupci.

Zmagovalce so razglasili na dogodku Gospodarske zbornice Slovenije – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij z naslovom »Vrh kmetijskih in živilskih podjetij 2023«, ki je potekal, 7. junija 2023 v Portorožu. Osrednja pozornost dogodka so konkurenčnost in produktivnost v kmetijskih in živilskih podjetjih ter kultura zagotavljanja varnosti živil. Posebno priznanje je v imenu skupine Pivka prevzel predsednik mag. Janez Rebec.

Obrazložitev nagrade: POSEBNA NAGRADA Financ in GZS Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij
Podjetje odlikuje uspešno poslovanje, njegov pomen za slovensko živinorejo ter predelavo piščančjega mesa in rib, ki jo spodbuja z dobrim sodelovanjem z rejci in nenehnim nadgrajevanjem kakovosti ter z inovativnimi trženjskimi metodami. Podjetje je močno vpeto v lokalno okolje, saj tesno sodeluje z lokalno skupnostjo in je pomemben zaposlovalec. Poudariti je treba odlično komunikacijo v kriznih razmerah v času covida, ki je vodila k uspešni zajezitvi pandemije covida v podjetju, in pravočasno ukrepanje na ravni celotnega lokalnega okolja. Zgledno je njegovo sodelovanje z drugimi podjetji iz različnih dejavnosti in v odnosu do porabnikov, kjer prisluhne njihovim potrebam, sledi trendom in prispeva k javnemu zdravju. Tako so s svojimi kooperanti pristopili k reji piščancev stoodstotno brez antibiotikov, vse meso je slovenskega porekla, pri reji upoštevajo najvišje standarde do živali prijazne reje. Podjetje veliko vlaga tudi v trajnostni razvoj in nove tehnologije tako pri reji kot v predelavi, kjer upoštevajo najvišje standarde živilske proizvodnje. Velik napredek so naredili na področju učinkovite rabe energije in uvajanja obnovljivih virov energije. So vrhunski ponudnik piščančjega mesa, že pripravljenih piščančjih in ribjih jedi.

Vir: Častnik Finance, projekt Agrobiznis, 2023

V preteklem letu smo bili prodorni na več področjih, kot skupina in posamezniki.
Med drugim smo:

  • se prvi in edini zavezali za Skrbno rejo 100% brez antibiotikov
  • razvili inovativne ribje solate,
  • na obe lokaciji (Kal in Kromberk) postavljali sončne celice,
  •  uspešno prodirali na nove trge,
  • izvajali mentorski program in
  • tudi na drugih področjih delovali trajnostno.

Nagrado za Naj živilsko podjetje v kategoriji mikro in malih podjetij je prela Oljarna Kocbek, v kategoriji srednjih in velikih podjetij pa Vinakoper. Posebno priznanje je prejela tudi družba Graska.

Vsem čestitamo!

Foto: Jure Makovec

To so v Financah zapisali o skupini Pivka – Delamaris, finalistu v izboru za Naj živilsko podjetje 2023https://agrobiznis.finance.si/9012352/Pivka-Delamaris-Pri-razvoju-novih-izdelkov-najbolj-poslusajo-uporabnika 

Posebno priznanje nam daje potrditev, da smo na pravi poti, da delamo dobro, v korist družbe in narave. Ker je tako prav! Hkrati je nagrada vzpodbuda za nove razvojne dosežke tudi v prihodnje.