Vitamin D za delavce v domovih ostarelih

18. novembra 2020

Septembra smo se v naši skupini, še posebno v Pivki perutninarstvu, soočali z valom okužb, pomanjkanjem zaposlenih in veliko prilagoditvami proizvodnje, a smo zmogli, ker smo delovali povezovalno. Čutila se je velika enotnost znotraj podjetja, veliko pa nam je pomenila tudi podpora ostalih podjetij, ki so nam stala ob strani. To dobro misel, da smo lahko sonce in podpora drug drugemu, želimo podati naprej in pomagati tistim, ki so je v tem trenutku najbolj potrebni.

Hrana je naše najboljše zdravilo, zato v skupini Pivka Delamaris pripravljamo izdelke višje kakovosti. K delovanju imunskega sistema dokazano vpliva antioksidant selen. Piščančje meso Pivka je tudi vir omega 3, ki je v piščančjem mesu Pivka zaradi dodanih lanenih semen. Veliko prednosti prinašajo tudi ribe. Odločili smo se, da tokrat razveselimo vse zaposlene v domu Starejših občanov Postojna, Talita Kum in Ilirska Bistrica ter jim podarimo paketek ribic, ki so vir omega 3 ter pomembnega vitamina D, ki prispeva k delovanju imunskega sistema.

Donacijo je v sredo, 18. novembra na sedežu družbe prevzel in dostavil Regijski štab Civilne zaščite za Notranjsko, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Sandi CURK, Poveljnik CZ Notranjska se je v imenu zaposlenih zahvalil za donacijo in izpostavil, da sta humanost in solidarnost vrlini, ki se še posebej pokažeta v težkih trenutkih, kot je trenutno spopadanje z epidemijo.

V pismu, ki smo ga naslovili na vse zaposlene smo zapisali: » Skrb za ostarele in bolne vedno zahteva predanost, potrpežljivost in odgovornost, za kar smo vsem zaposlenim v domovih vedno hvaležni. Vemo, da so za dobro opravljeno delo in strokovnost potrebni veliki napori in ob tem oskrbovancem dajete tudi del sebe. V času, ko se soočate z dodatnimi preventivnimi ukrepi zaradi koronavirusa, je vaš angažma še večji. Želimo si, da bi vam lahko polepšali dan, zmanjšali utrujenost in povrnili vsaj delček dobrega, ki ga dajete sočloveku ter bi sočasno prispevali k ohranitvi vašega zdravja. «

Zaposlenim podarjamo trojček ribjih dobrot Delamaris - bogat vir vitamina D, vsakega po 1 kos:

  1. Turistično pašteto Delamaris 95g , ki je postala že legendarna prav zaradi odličnega okusa odlične skuše ter tipično rdeče barve korenčka in paradižnikove omake,
  2. Jadranske Sardine Delamaris z limono 95g , ki so tradicionalna poslastica kot samostojna jed ali na vroče popečenem kruhku ter
  3. Izola Brand skušo z zelenjavo 125g , ki ji daje sočnost in svežino kar sedem vrst zelenjave, pripravljene po starodavnem naravnem postopku fermentacije.

Dobrote Delamaris so narejene brez vsakršnih aditivov: brez konzervansov, ojačevalcev okusa, barvil ali drugih aditivov. So bogat vir vitamina D (2,2 -2,7 μg/100g izdelka, kar je več kot polovica dnevnih potreb, ki jih nujno potrebujemo) in vir omega 3 maščobnih kislin, zato so pomemben sestavni del zdrave prehrane. So hermetično zaprte in ne potrebujejo hlajenja, zato so lahko vedno pri naši roki.

Direktorice zavoda Talita kum Marjane Mihelčič Bizjak se ob tem zahvaljuje: » V Talita kum zavodu v Postojni smo zaposleni prejeli vaše darilo, presenetili in razveselili ste nas s trojčkom najboljših zdravih ribjih dobrot. Vitamin D nam bo okrepil telesno zdravje, vaša podpora in solidarnost pa sta za nas kot vitamina za dušo, ki sta nam v teh težkih dneh vitalno potrebna in zato za vse izjemno dragocena. Kot topel sončni žarek ste nam polepšali dan, za kar se vam v imenu vseh zaposlenih iskreno zahvaljujem. Ostanite zdravi!«

Delamaris je v tej akciji podaril preko 700 ribjih dobrot, k dobrodelnosti pa vabi tudi ostale. Bodimo sonce drug drugemu z lepo besedo in dobrim delom ter se pridružimo eni od dobrodelnih akcij ali pismo podpore pošljimo osamljenim in pomoči potrebni kar sami. Vsem želimo vam obilo poguma in moči ter zdravja tudi v prihodnje.