Proizvodnja izdelkov Delamaris poteka v tehnološko dovršenem 7.200 kvadratnih metrov velikem objeku, ki omogoča nadaljevanje proizvodnje ribjih konzerv Delamaris ter odpira nove možnosti razvoja.
Decembra 2009 je z nakupom 100-odstotnega deleža lastnik družbe Delamaris postalo podjetje Pivka perutninarstvo, d. d. Delamaris je v tistem času deloval na najetem zemljišču, prostori pa so bili nujno potrebni obnove, zato je družba nemudoma pristopila k iskanju rešitev za gradnjo novih objektov. Temeljni kamen sodobnega objekta za predelavo rib in proizvodnjo ribjih izdelkov je bil postavljen v letu 2013. Že leto kasneje, jeseni 2014 je bila gradnja zaključena. Objekt se ponaša s proizvodnimi kapacitetami 100.000 konzerv dnevno, hkrati pa omogoča nadaljnji razvoj, povečanje kapacitet in širitev obstoječega nabora izdelkov. Sodobni prostori zagotavljajo tudi odlične delovne pogoje za zaposlene. Celotna investicija je znašala 6,4 milijonov evrov, od tega 60 % predstavljajo evropska nepovratna sredstva.

Nov objekt je zgrajen po najvišjih standardih, ki veljajo za ribjo industrijo in hkrati vključuje tudi vse okoljske in trajnostne vidike gradnje. Zasnovan je tako, da bo tudi v bodoče omogočal rast in povečevanje kapacitet, kar predstavlja odlično izhodišče za širitev prodaje na obstoječih trgih in za vstop na nove trge. S tem zagotavlja razvoj in napredek Delamarisa.
S preselitvijo proizvodnje in prihodom zaposlenih iz Izole na Kal se prenaša tudi znanje in tradicija, kar predstavlja dobro osnovo za nadaljevanje dejavnosti, ki ima še svetlo prihodnost.
Nov objekt je zgrajen po najvišjih standardih, ki veljajo za ribjo industrijo in hkrati vključuje tudi vse okoljske in trajnostne vidike gradnje. Zasnovan je tako, da bo tudi v bodoče omogočal rast in povečevanje kapacitet, kar predstavlja odlično izhodišče za širitev prodaje na obstoječih trgih in za vstop na nove trge. S tem zagotavlja razvoj in napredek Delamarisa.
S preselitvijo proizvodnje in prihodom zaposlenih iz Izole na Kal se prenaša tudi znanje in tradicija, kar predstavlja dobro osnovo za nadaljevanje dejavnosti, ki ima še svetlo prihodnost.

Ob odprtju sodobnega predelovalnega obrata ribjih konzerv so se zaposleni veselili tudi 135 letne tradicije te proizvodnje.
Fotoreportaža gradnje Delamarisa:
Več iz podjetja Delamaris
Z odgovorno izbiro surovin do trajnostne prihodnosti morja
3. julija 2025
V Delamarisu se zavedamo pomena odgovornega odnosa do morja in njegovih virov. Zato smo pri izbiri rib in drugih sestavin posebej pozorni na trajnost, sledljivost in kakovost. Glavna sestavina naših ribjih izdelkov je atlantska skuša (Scomber scombrus), ki ...
Planinci praznovali z Delamarisom
1. julija 2025
V sredo, 25. junija 2025, na Dan državnosti, je Planinski dom na Zelenici gostil enega izmed najbolj pričakovanih dogodkov v okviru vseslovenske akcije Laško Gremo v hribe. Tega dne se ...
Bitenčevi dnevi 2025
6. junija 2025
Kako sodelovanje z univerzami, ohranjanje tradicije in inovacije soustvarjajo prehrano prihodnosti. Kaj bomo jedli jutri? Na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani so 5. junija 2025 potekali že 32. Bitenčevi živilski ...