Dela­ma­ris skle­pa špor­tno spon­zor­stvo z atle­ti­nja­ma Tino Šutej in Kla­ro Lukan

29. novembra 2022

Atletinji sta obiskali Delamaris ter si ogledali vse postopke priprave tradicionalnih in novih ribjih dobrot.

»V Delamarisu si skozi vse leto prizadevamo za morje dobrega na naših jedilnikih, hkrati pa promoviramo tudi gibanje in zdrav način življenja. Tudi na ta način prispevamo in vračamo družbi, v kateri živimo. Danes smo se srečali in se pogovorili tudi s športniki ter podpisali novo pogodbo za sodelovanje in podporo športu. S tem želimo prispevati tudi k doseganju vrhunskih rezultatov naših odličnih športnic,« izpostavi predsednik uprave Skupine Pivka – Delamaris mag. Janez Rebec.

»Vrhunski rezultat v športu, posebej v globalnem kot je atletika, zahteva profesionalen pristop z ustrezno finančno in materialno ter strokovno-tehnično podporo. Delamaris je prepoznal potrebe in perspektivo vrhunskih športnic in sprejeli poslovno odločitev, da jih podpre, za kar se jim v imenu atletinj, iskreno zahvaljujem. Naši skupni cilji so dobro počutje in zdravje, kakovost ter doprinos slovenskemu športu,« navaja športni manager Boris Mikuž.

Delamaris sklepa športno sponzorstvo z atletinjama Tino Šutej in Klaro Lukan. Delamaris je pogodbo o sodelovanju z atletinjama podpisala v  ponedeljek, 28. novembra na sedežu družbe Delamaris.  

Atletinji sta obiskali Delamaris ter si ogledali vse postopke priprave tradicionalnih in novih ribjih dobrot.

Ogledali sta si postopke vse od kuhanja, ročnega filetiranja rib, priprave omake in zelenjave, do pakiranja. Predsednik uprave mag. Janez Rebec je izpostavil, da podjetje ohranja bogato znanje več kot pol stoletne tradicije priprave ribjih jedi pri nas, hkrati pa izkorišča vse prednosti sodobne tehnologije.

Tina Šutej je po ogledu proizvodnje Delamaris povedala: »Prvič sem v proizvodnem obratu. Sem zelo navdušena. Videli sva koliko dela je potrebnega. Zelo pomembni so skrbno načrtovani procesi. Kot sva videli, delo v proizvodnji teče kot po maslu. Sem kar navdušena in vesela, da smo se odločili za sodelovanje in bom predstavljala to znamko in imela tudi veliko korist od tega.« 

Klara Lukan se veseli sodelovanja: »Ustrezna in s hranili obogatena prehrana je pomemben del mojega vsakdana. Kot profesionalna atletinja moram podpreti telo, da mu zagotovim vse pogoje za premikanje lastnih meja. Blagovna znamka Delamaris me je navdušila s ponudbo visoko hranljivih konzerviranih produktov kot so tuna, sardine, ter fileti skuše. Vizualno privlačen videz konzerv me nostalgično spomni na otroške dni, ko sem večkrat iz domače shrambe vzela svoje najljubše ribje dobrote. Posebno mi je všeč, da so izdelkom dodane še kombinacije različnih vrst zelenjave, kar predstavlja polnovreden obrok za na pot ali pa takojšnjo regeneracijo po napornem treningu. Veselim se sodelovanja s podjetjem Delamaris, saj menim, da bom z njihovo podporo ter svojo vztrajnostjo lahko tlakovala svojo športno pot še do višje ravni in tako postala močnejša, hitrejša tekačica.«

»V veliko čast nam je, da sta nas obiskali uspešni športnici, tako se lahko še bolje spoznamo. Atletinji sta ob obisku prejeli tudi različne ribje dobrote (skuše, tune, paštete), med drugim tudi nove ribje solate iz tune, lososa in orade, ki jih Delamaris predstavlja v tem letu. Že pripravljene jedi so narejene iz vrhunske ribe, izbrane zelenjava, stročnic in žitaric, ki poskrbijo, da je izdelek odličnega okusa, hkrati pa vsebuje bogastvo hranil, ki jih naše telo nujno potrebuje. Ti uravnoteženi obroki so tudi priročni, zato jih še posebej priporočamo rekreativnim in profesionalnim športnikom,« izpostavi Laura Sabljaković, vodja blagovne znamke Delamaris.


Več o atletinjah:

Tina Šutej, atletinja, skok s palico  dosega vrhunske rezultate na globalnem nivojuNajbolj aktualni uspehi: bronasta kolajna na svetovnem prvenstvu v dvorani; Beograd 2022;  bronasta kolajna na evropskem prvenstvu na prostem, München 2022; srebrna kolajna na dvoranskem evropskem prvenstvu, Torun, Poljska 2021 finale na svetovnem prvenstvu v Oregonu; 4. mesto; ter 5. mesto Olimpijske igre Tokio 2020(2021)

Klara Lukan, atletinja, tek na 5000m, 3000m, 1500m, kros; študentka biokemijeUspehi: evropska prvakinja na 5000m v mladinski konkurenci; evropska podprvakinja do 23 let (vse 5000m); evropska podprvakinja v krosu do 23 let, evropska mladinska podprvakinja v krosu.