Dela­ma­ris v sode­lo­va­nju s Pla­nin­sko zve­ze Slovenije

16. avgusta 2023

Delamaris v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije pristopa k novemu projektu »Ribe za v hribe«, ki bo potekal od sredine avgusta dalje. Veliko bolj smo nampreč uspešni, če se povezujemo in si prizadevamo za skupne cilje.

Planinska zveza Slovenije spodbuja ljubitelje narave k razpršenemu obisku slovenskih gora in hribov ter odkrivanju lepot različnih slovenskih planin. V slovenskem podjetju Delamaris, znanem po bogati tradiciji visoko kakovostnih, okusnih in priročnih ribjih dobrot, podpiramo to usmeritev. Povezani promoviramo manj poznane hribe ter predstavljamo nove izdelke domačega razvoja in proizvodnje.

Ribe za v hribe; Delamaris in Planinska zveza Slovenije

Ribe za v hribe

Pri projektu »Ribe za v hribe«, ki ga organiziramo v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije,  spodbujamo k zdravemu načinu življenja, gibanju in zdravi prehrani. Skupaj vabimo na manj poznane planinske poti. S tem vplivamo na prerazporeditev »pritiska« iz množično obiskanih planinskih poti na manj poznane in manj obiskane. Pripravili smo tudi druge aktivnosti, ki bodo popestrile aktivne počitniške in jesenske dni.  Velik poudarek dajemo varnosti na poti.

»Slovenija je raznolika in lepa. V projektu podjetja Delamaris, ki smo ga skupaj poimenovali Ribe za v hribe podpiramo gibanje, varno aktivnost in zdravo prehrano na poti. Ko smo izbirali predloge za planinske izlete, smo imeli v mislih predvsem tiste vrhove, kjer ni prevelike gneče in so razporejeni po celotni Sloveniji ,« je projekt predstavil generalni sekretar Planinske zveze Slovenije Damjan Omerzu. V avgustu in septembru predlagamo Kojnik v Slovenski Istri, Goli vrh v Karavankah, Debelo peč v Julijskih Alpah, Kucelj nad Vipavsko dolino, in Goteniški Snežnik na Kočevskem. Na teh čudovitih, a manj raziskanih vrhovih ni planinskih koč in je zato nujna hrana iz nahrbtnika. Ta naj bo skrbno izbrana, priročna in okusna.

Direktor Delamarisa in prvi mož skupine Pivka - Delamaris mag. Janez Rebec pove, da so ribe bile od vedno tudi za hribe, nove okuse pa so razvili tudi z mislijo na pohodnike: »Naši kupci nam pogosto pošiljajo slike iz planin in gora, saj so ribe Delamaris priročne, že pripravljen obrok, ki ne potrebuje hlajenja. So tudi vir beljakovin, ki jih potrebujejo športniki. V letošnjem letu smo razvili novo linijo ribjih solat, ki poleg zelenjave vsebujejo tudi žitarice in bodo gotovo rešitev za vse, ki imajo radi popoln in kakovosten obrok vedno pri roki.« 

Pri izbiri malice planinci, enako kot rekreativni in profesionalni športniki prisegajo na enostavne rešitve, ki pa so vedno zdrave in hkrati tudi okusne. Vse bolj je v porastu povpraševanje po hrani z veliko beljakovin. Zaželeno je, da je hrana brez glutena in konzervansov. Vse to pa so značilnosti že pripravljenih obrokov Delamaris. Ribje konzerve imamo lahko vedno s seboj v nahrbtniku. So varna zaloga. Na Planinski zvezi Slovenije so povedali, da hrano, ki ima visoko energijsko vrednost in dolg rok obstojnosti, je lahka in ima majhen volumen imenujejo tudi »železna rezerva«.  Ob tem v Delamarisu izpostavljamo nove ribje solate, plod slovenskega razvoja in proizvodnje. Izdelki so naraven vir beljakovin, popolnoma brez konzervansov in drugih aditivov. Odlikuje jih visoka vsebnost rib in kombinacija različnih žit, stročnic in zelenjave. Predstavljajo enostavno izbiro za malico na poti.

Gibanje prinaša številne koristi za zdravje in dobro počutje. Planinarjenje krepi tudi prijateljske in družinske vezi. Pri tem lahko spoznavamo nove ljudi, različne kraje in poti, uživamo v čudovitih razgledih in opazovanju okolja. V projekt so vključeni tudi vplivneži, ki spodbujajo aktivno preživljanje prostega časa v naravi, predvsem v slovenskih hribih in gorah. Med njimi Lea Medral, Neja Jesenko, Urška Ahac in Luka Kovačič.  O ostalih dogodkih in aktivnostih projekta Ribe za v hribe bomo obveščali tudi družbenih omrežjih, zato vas vabimo, da nas spremljate tudi na Facebooku in Instragramu ter spletnih straneh PZS.si in Delamaris.si. 
Delamaris ob tem tudi v tem letu nadaljuje podporo atletinj Tine Šutej in Klare Lukan. Pogodbo z njimi je podjetje sklenilo v preteklem letu. 

Delamaris predstavlja tudi nov izdelek linije ribjih solat Skuša Balance.

Slovenci pojemo premalo zelenjave[1] in rib*[2], z novo ponudbo Ribjih solat skrbimo za povečanje vnosa le teh v jedilnik. Nove ribje solate, ki so prejele priznanje Inštituta za nutricionistko Slovenije (jan 2023), saj lajšajo vključitev rib v našo prehrano ter srebrno priznanje za inovacijo Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) na regijskem izboru (jun 2023). Delamaris skupini petih inovacij lastnega razvoja in proizvodnje zdaj v  avgustu dodaja nov okus Skuša Balance.  

Nekoč tradicionalna blagovna znamka Delamaris je danes uspešna pri razvoju novih izdelkov. Na nivoju organizacije Delamaris ribje solate predstavljajo veliko prebojno inovacijo: poleg ribe in zelenjave prvič proizvajamo tudi izdelke z žitaricami. Odlikuje jih visok delež ribe. Pomembna je tudi inovacija z vidika embalaže. Delamaris je ob tem uvedel nov format embalaže okrogla doza (170g), ki se polni na novi liniji. V ponudbi novih izdelkov so posebej edinstvene ribje solate z lososom in orado, odslej pa tudi s skušo. So prve tovrstne na trgu, saj smo doslej poznali podobne izdelke samo s tuno. Ribja solata Skuša Balance (šesta po vrsti) je na policah trgovin od začetka avgusta letos.

»Blagovna znamka Delamaris je slovenski biser, ki ga cenijo po vsem svetu. Pri poslovanju in odločanju je bistveno ohranjanje ravnotežja, tudi med novostmi in tradicijo. To želimo ohranjati in jo razvijati,« izpostavlja prvi mož Delamarisa in predsednik skupine Pivka – Delamaris mag. Janez Rebec.  »Usmerjeni smo v ponudbo zdravih in naravnih izdelkov. Sledimo trendom, si prizadevamo za trajnostni razvoj in krepitev identitete blagovne znamke.« Celoten asortiman novih ribjih solat Delamaris je na voljo v vseh večji trgovinah Mercator, Spar in Tuš, v njihovih spletnih trgovinah, v Leclercu, v prodajalnah skupine Pivka – Delamaris in v spletni trgovini Delamaris. 


[1] Vir: https://nijz.si/wp-content/uploads/2022/07/prehrambene_navade_odraslih_prebivalcev_slo_z_vidika_varovanja_zdravja.pdf

[2] Vir: https://nijz.si/wp-content/uploads/2018/04/ribe_v_prehrani_slovencev_zlozenka.pdf