VIDEO: Sola­ta Garden

Kadar imaš za kosilo prazno glavo idej in poln hladilnik zelenjave, si privošči slastno solato z ješprenjem. Da pa si lahko solata zasluži naziv glavnega obroka dneva, mora biti bogata, hranilna in za prste polizat! Kot da kup zelenjave še ni dovolj za dobro počutje, bomo v to solato stlačili še Delamaris Garden skušo, polno omega 3 maščobnih kislin. Pri Delamarisu na svoj nabor skuš z zelenjavo zelo ponosni, kar je logično, saj so odlične kakovosti, predvsem pa nesramno dobrega okusa. Recept sta ustvarila: Midva kuhava.

Sestavine

Solata

2 x 125 g

Skuša Garden

200 g

ječmenove kaše

1

velika paprika

250 g

češnjevih paradižnikov

2

mladi čebuli

sol

Preliv

2 stroka

česna

80 g

sušenih paradižnikov

2 žlici

kisa

3 žlice

olivnega olja

1 žlička

origana

150 ml

vode

sol

Postopek po korakih

PRELIV: V sekljalnik namečemo česen, sušene paradižnike, kis, olje, origano, dva ščepca soli in vodo. Vse skupaj temeljito zmiksamo v aromatičen preliv

SOLATA: V lonec z vrelo vodo stresemo 1-2 žličke soli in ječmenovo kašo. Kuhamo jo 15-20 minut, nato odcedimo in postavimo na stran, da se ohladi. Papriko narežemo na majhne kocke, mlado čebulo na mini kolutke, češnjevce pa na četrtine. Omenjeno zelenjavo zmešamo z ohlajenim ješprenjem. Zdaj nastopi zvezda okusa - bogata in zdrava Delamaris Garden skuša, ki je že sama po sebi zaokrožen obrok, v tej solati pa kar zasije! Vmešamo jo k ostalim sestavinam. Solato zalijemo s prelivom in jo dobro premešamo, nato pa postrežemo. Vsako porcijo potresemo z nasekljanim peteršiljem.

Zahtevnost

Čas

30 min

V receptu smo uporabili

SKUŠA GARDENs fižolom in koruzo

Ti je bil recept všeč? Deli ga s prijatelji!