Tunini žepki z mocarelo – pečeni v ponvi

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Radosti

Sestavine:

  • Testo za žepke: 
  • 200g gladke bele moke, tip 500
  • ščep soli
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 150g grškega jogurta
  • Nadev: 
  • 160g tunine paštete Delamaris (2 konzervi)

Postopek

  • V skledi premešamo vse sestavine za testo (moko, sol, pecilni prašek in jogurt) ter zgnetemo v prožno testo. Zmes razdelimo na tri enake dele (vsak del tehta približno 120g), nato pa vsak del oblikujemo v kroglo.

    Testo pustimo počivati na delovni površini 5 - 10 minut, da postane prožno. Na ta način bomo krogle lažje razvaljali v željeno obliko.

    Vsako kroglo razvaljamo v krog premera približno 20 cm in debeline 2 mm. Na spodnjo polovico kroga namažemo tunino pašteto Delamaris (pustimo 2 cm rob) čez pašteto pa položimo rezine mocarele. Rob namažemo z vodo, nato pa testo prepognemo, da dobimo obliko žepkov, oziroma polmesecev (obliko calzone pice), robove testa pa s prsti dobro stisnemo skupaj.

    Ponev pristavimo na močan ogenj in vanjo položimo vsak žepek posebej. Pečemo 5 minut, nato žepek obrnemo in pečemo še 5 minut na drugi strani. Razrežemo na poljubne kose in postrežemo s poljubnimi siri (npr. brie, mocarela...), svežim sezonskim sadjem (npr. fige, marelice, grozdje), olivami, oreščki in suhimi brusnicami.

    NAMIGI:


    - Ta jed je odlična tudi kot prigrizek, kosilo za zraven, naprimer v službo ali na izlet.

    - Poleg plošče prigrizkov lahko postrežemo tudi razne omake, kot naprimer tržaško omako.

    - Namesto mocarele lahko uporabimo tudi kakšen drug sir, naprimer edamec ali gaudo.

    Recept je ustvaril: jernejkitchen.com