V Delamarisu se zavedamo pomena odgovornega odnosa do morja in njegovih virov. Zato smo pri izbiri rib in drugih sestavin posebej pozorni na trajnost, sledljivost in kakovost.
Glavna sestavina naših ribjih izdelkov je atlantska skuša (Scomber scombrus), ki prihaja iz severnega Atlantskega oceana – iz ribolovnega območja FAO 27. V izdelkih Sardine uporabljamo sardelo (Sardina pilchardus) iz Jadranskega morja.
Pri proizvodnji stremimo k temu, da del surovin predstavljajo tudi ribe, kot je črtasti tun (skipjack tuna), ki velja za manj ogroženo vrsto in prihaja iz virov s certifikatom MSC (Marine Stewardship Council). Ta certifikat zagotavlja, da je riba ujeta na okolju prijazen in trajnosten način.
Z veseljem sporočamo, da smo uspešno zaključili certifikacijski postopek ASC (Aquaculture Stewardship Council) za uporabo nove surovine – orade (Sparus aurata). Certifikat ASC je vodilna svetovna certifikacijska shema za gojenje morske hrane in potrjuje, da surovina izvira iz ribogojnic, ki so bile neodvisno ocenjene ter izpolnjujejo stroge okoljske in družbeno odgovorne standarde.
V manjšem obsegu iz preverjenih virov uporabljamo tudi lososa in orado, pri čemer se trudimo slediti visokim trajnostnim standardom – bodisi s pridobljenimi certifikati bodisi z drugimi oblikami odgovornega upravljanja.
Zavezani smo k stalnemu izboljševanju svojih praks in skrbni zaščiti morskega okolja, saj verjamemo, da odgovorna prehrana pomeni tudi skupno odgovornost do narave.

Več iz podjetja Delamaris
Delamaris in Avstrija: dolgoletno partnerstvo, ki raste z zaupanjem
17. oktobra 2025
Avstrija je že dolga leta eden najpomembnejših tujih trgov za blagovno znamko Delamaris, ki s svojimi kakovostnimi ribjimi izdelki že od leta 1879 ohranja tradicijo in zaupanje potrošnikov doma in ...
Delamaris med dobitniki priznanja Superbrands Slovenija 2025
16. oktobra 2025
V Ljubljani je 10. oktobra potekal prestižni dogodek Superbrands Slovenija Gala 2025, ki je tudi letos združil najbolj prepoznavne blagovne znamke ter strokovnjake s področja marketinga, gospodarstva in medijev. Pod ...
Po primorsko že 10. leto v Ljubljani
22. septembra 2025
Primorska je bogata s odličnimi živilskimi izdelki in vini. Mediteransko okolje, na prepihu različnih dežel, daje primorskim jedem in vinom poseben pečat. Primorska živilska podjetja in zadruge že desetletja uspešno oživljamo ...