V Delamarisu se zavedamo pomena odgovornega odnosa do morja in njegovih virov. Zato smo pri izbiri rib in drugih sestavin posebej pozorni na trajnost, sledljivost in kakovost.
Glavna sestavina naših ribjih izdelkov je atlantska skuša (Scomber scombrus), ki prihaja iz severnega Atlantskega oceana – iz ribolovnega območja FAO 27. V izdelkih Sardine uporabljamo sardelo (Sardina pilchardus) iz Jadranskega morja.
Pri proizvodnji stremimo k temu, da del surovin predstavljajo tudi ribe, kot je črtasti tun (skipjack tuna), ki velja za manj ogroženo vrsto in prihaja iz virov s certifikatom MSC (Marine Stewardship Council). Ta certifikat zagotavlja, da je riba ujeta na okolju prijazen in trajnosten način.
Z veseljem sporočamo, da smo uspešno zaključili certifikacijski postopek ASC (Aquaculture Stewardship Council) za uporabo nove surovine – orade (Sparus aurata). Certifikat ASC je vodilna svetovna certifikacijska shema za gojenje morske hrane in potrjuje, da surovina izvira iz ribogojnic, ki so bile neodvisno ocenjene ter izpolnjujejo stroge okoljske in družbeno odgovorne standarde.
V manjšem obsegu iz preverjenih virov uporabljamo tudi lososa in orado, pri čemer se trudimo slediti visokim trajnostnim standardom – bodisi s pridobljenimi certifikati bodisi z drugimi oblikami odgovornega upravljanja.
Zavezani smo k stalnemu izboljševanju svojih praks in skrbni zaščiti morskega okolja, saj verjamemo, da odgovorna prehrana pomeni tudi skupno odgovornost do narave.

Več iz podjetja Delamaris
Planinci praznovali z Delamarisom
1. julija 2025
V sredo, 25. junija 2025, na Dan državnosti, je Planinski dom na Zelenici gostil enega izmed najbolj pričakovanih dogodkov v okviru vseslovenske akcije Laško Gremo v hribe. Tega dne se ...
Bitenčevi dnevi 2025
6. junija 2025
Kako sodelovanje z univerzami, ohranjanje tradicije in inovacije soustvarjajo prehrano prihodnosti. Kaj bomo jedli jutri? Na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani so 5. junija 2025 potekali že 32. Bitenčevi živilski ...
Natečaj Tvoj krožnik, tvoja izbira, tvoji OKUSI PIVKE 2025
14. aprila 2025
Kulinarični natečaj za osnovnošolce, srednješolce, odrasle kuharske navdušence in gostince. Zavod za turizem Pivka v sodelovanju s Skupino Pivka-Delamaris vabi k sodelovanju na vseslovenskem kulinaričnem natečaju, namenjenem vsem, ki radi ...