POMOČ ŽRTVAM VOJNE

15. marca 2022

Pivka – Delamaris in Občina Pivka skupaj za žrtve vojne

Tako kot pred letom dni za pomoč ljudem po potresu (v Petrinji, Sisku, Glini) - na Hrvaškem,  sta se tudi zdaj v imenu solidarnosti žrtvami vojne, povezali podjetje Pivka - Delamaris in Občina Pivka. Donacijo financirata v enakem deležu, pol Občina Pivka, pol pa skupina Pivka - Delamaris.

Tako sta danes, 15. 3. 2022, predsednik uprave skupine Pivka  perutninarstvo - Delamaris mag. Janez Rebec ter župan Robert Smrdelj predala donacijo več kot 10.000 ribjih konzerv in konzerv v skupni maloprodajni vrednosti cca 16.000 evrov.  Donacijo sta predala Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Izpostava Postojna, ki bo pošiljko odpremila na pot.

"Razmere so težke, vsi pa nekako čutimo s temi ljudmi. Vemo, da nihče ni varen. Mogoče lahko v tej situaciji vsaj nekoliko tudi mi pomagamo," je ob predaji donacije povedal predsednik uprave mag. Janez Rebec in dodaja "Ni lahko, a skušamo pomagati po naših močeh, zdaj tistim, ki so te pomoči najbolj potrebni."

Konzervirane, že pripravljene jedi so praktične za transport, ker zagotavljajo dobro zaščito pred mehanskimi vplivi in so neprepustne. Zaradi hermetičnega zaprtja imajo lahko tudi daljši rok trajanja in ne potrebujejo hlajenja.

V skupini Pivka - Delamaris se radi odzovemo na potrebe družbe in preko dobrodelnih organizacij doniramo predvsem naše izdelke. V času visoke stopnje okužb zaradi koronavirusa je Pivka - Delamaris  v sodelovanju s Civilno zaščito obdarila zaposlene v domovih ostarelih v Postojni, Ilirski Bistrici in Novi Gorici.  Konec lanskega leta smo napekli tudi slaščice in z njimi obdarili zaposlene v covid oddelku  Bolnišnice Izola. Že drugo leto zapored smo na naši strani objavili tudi Razpis za sponzorstva in donacije, na osnovi katerega podpiramo razna lokalna društva in klube; v letošnjem letu z naslovom Dobro je v naši naravi.