Kulinarični natečaj za osnovnošolce, srednješolce, odrasle kuharske navdušence in gostince.
Zavod za turizem Pivka v sodelovanju s Skupino Pivka-Delamaris vabi k sodelovanju na vseslovenskem kulinaričnem natečaju, namenjenem vsem, ki radi ustvarjajo v kuhinji in cenijo kakovostne lokalne sestavine. V središču ustvarjalnega izziva stojita piščanec in ribe Skupine Pivka-Delamaris.
Prijave so odprte od 01. aprila do 01. julija 2025.
Slavnostna razglasitev zmagovalcev bo na dogodku Okusi Pivke 2025, 14. septembra 2025.

KAKO SODELOVATI?
Vsaka prijava mora vsebovati:
- Inovativen recept, ki vključuje surovine Skupine Pivka-Delamaris (piščanec, ribe)
- Predstavitev priprave in fotografijo končne jedi v enem izmed naslednjih formatov:
- Word dokument s fotografijami
- Videoposnetek (brez časovne omejitve)
- PowerPoint predstavitev
- Drugi izbrani format
Oddaja prijave:
Preko Google obrazcev, povezava je dostopna spodaj.
OCENJEVANJE IN NAGRADE
Strokovna tričlanska komisija bo prejete recepte ocenjevala po spodnjih kriterijih:
- Ustvarjalnost in inovativnost recepta.
- Poudarek na uporabi lokalnih sestavin Skupine Pivka-Delamaris.
- Vizualna in vsebinska kakovost predstavitve.
- Izvedljivost recepta v praksi.
Nagrade:
- Praktične nagrade in priznanja za najboljše tri v vsaki kategoriji
- Zmagovalni recepti bodo vključeni v ponudbo izbranih restavracij Zelenega krasa v letu 2026
- Gostinci prejemniki glavne nagrade bodo deležni dodatne promocije znotraj turistične ponudbe regije
OBRAZEC ZA PRIJAVO -> TUKAJ
Več iz podjetja Delamaris
Z odgovorno izbiro surovin do trajnostne prihodnosti morja
3. julija 2025
V Delamarisu se zavedamo pomena odgovornega odnosa do morja in njegovih virov. Zato smo pri izbiri rib in drugih sestavin posebej pozorni na trajnost, sledljivost in kakovost. Glavna sestavina naših ribjih izdelkov je atlantska skuša (Scomber scombrus), ki ...
Planinci praznovali z Delamarisom
1. julija 2025
V sredo, 25. junija 2025, na Dan državnosti, je Planinski dom na Zelenici gostil enega izmed najbolj pričakovanih dogodkov v okviru vseslovenske akcije Laško Gremo v hribe. Tega dne se ...
Bitenčevi dnevi 2025
6. junija 2025
Kako sodelovanje z univerzami, ohranjanje tradicije in inovacije soustvarjajo prehrano prihodnosti. Kaj bomo jedli jutri? Na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani so 5. junija 2025 potekali že 32. Bitenčevi živilski ...