Generacija milenijcev za alternativne prigrizke

Skuše Delamaris so v zadnjih letih izredno popularne tudi med mladimi, predvsem zaradi karakteristik, ki jim trenutno močno narašča pomembnost. Generacija milenijcev namreč vedno več pozornosti namenja temu, da pri svojih prehranskih rutinah išče okusne in enostavne rešitve, ki pa so še vedno zdrave! Predvsem jim je pomemben slednji aspekt prehranjevanja, saj se pri mladih opazno dviguje povpraševanje po izdelkih slovenskega porekla, ki so brez škodljivih aditivov in konzervansov. Vse bolj je v porastu tudi nakupovanje izdelkov brez glutena, soje, laktoze in drugih sestavin, saj mnogim povzročajo zelo nelagodne simptome intolerance in izzivajo alergijske reakcije. Vse to pa so značilnosti konzerv Delamaris, ene najbolj uveljavljenih blagovnih znamk številnih sodobnih ljubiteljev dobrih rib po vsem svetu.

Ali ste vedeli?

Severna morja Atlantskega oceana (FAO 27), veljajo za ena najčistejših morji na Zemlji. Tu je dom skuš »Scomber scombrus«, ki jih podjetje Delamaris za nas pripravlja že več kot 140 let, ob tem pa se močno zavzema za trajnostni ribolov in obnavljanje certifikata MSC.

Kako jim uspeva izvrstne izdelke pakirati brez konzervansov? 

Konzerva ohranja obstojen živilski izdelek, vitamine, hranilne snov in okuse, zato konzervansov v jedeh Delamaris ne najdemo. Hermetično zaprte ribje konzerve sterilizirajo, s čimer zavarujemo živilo pred zunanjimi vplivi in ohranijo živilo sveže. Hranilna vrednost konzerviranega živila se bistveno ne razlikuje od hranilne vrednosti svežega živila. Vsi ribji proizvodi so brez glutena, predstavljajo naravni vir kalcija in maščobnih kislin omega 3. Izkušnje edinega slovenskega podjetja predelovanja rib, ki izvirajo iz dolge tradicije, v kombinaciji s sodobno, okolju prijazno tehnologijo, omogočajo, da Delamaris ponuja povsem naravne izdelke brez aditivov.

Alternativa hitre prehrane

Delamaris ohranja dragocene tradicionalne recepture in hkrati razvija nove. Zaradi kulturnih premikov in vse večjega pomanjkanja časa potrošniki posegajo po prigrizkih – tako imenovani »snack food« ponudbi, ki lakoto ukroti v trenutku. Sočasno v ospredje prihajajo zdravi trendi, ki poudarjajo, da bi morala biti hrana, ki gradi naše telo, zdrava. Ribe Delamaris so v tem pogledu vsestranska rešitev za malico kjerkoli in kadarkoli, odlične so tudi kot sestavina za hitro pripravo kateregakoli obroka v dnevu.  Petdeset (in več) odtenkov ribjih dobrot Delamaris danes ne postrežemo samo iz konzerve, temveč jih vse pogosteje uporabljamo tudi kot sestavino v kulinariki, ki nam daje neskončnost kulinaričnih kombinacij. Široka paleta okusov ponuja filete skuše v paradižnikovi omaki z različno fermentirano zelenjavo, pa tudi take brez zelenjave v sončničnem ali Mediteran olju, pri čemer slednje bogati okus tartufov ali limone. Novost v ponudbi je tudi Delamaris Tuna Steak v oljčnem olju, ki je plod slovenskega razvoja in proizvodnje. V izdelku je uporabljen Thunnes Albacares - rumenoplavuti tun, ki je cenjen tudi zaradi senzoričnih lastnosti. Vse ribe Delamaris  lahko uživamo kot samostojno glavno jed ali kot dodatek drugim jedem v obliki omake, polivke, nadeva ali priloge. Odlične so na raznovrstnih testeninah, na polenti, na kus kusu – pravzaprav kjerkoli in kadarkoli. Odlična riba Delamaris je praktična za uporabo in je lahko zato vedno pri roki.

Ti je bil članek všeč? Deli ga s prijatelji!